Good news travels fast

Nu vet hela världen tror jag:) Goda nyheter sprider sig snabbt. Känns iaf skönt att kunna prata öppet om graviditeten, ni skulle bara veta hur många gånger jag varit på väg att försäga mig. Fick tyvärr höra igår att en bekant förlorat sitt barn i fjortonde veckan. Jättehemskt. Självklart blir man själv lite orolig, men jag försöker att inte tänka för mycket på det hela. Blir nog bra att komma iväg ett tag så man inte sitter hemma och grubblar för mycket. På fredag drar vi till Mallis, ska bli så skönt!!

Magic

Idag inleddes så den magiska vecka 12. Och smått magiskt är det, för idag har jag mått sååå mycket bättre än på länge. Efter brandövningen på jobbet idag gick jag förbi Sibylla och köpte pommes frites...som jag faktiskt kunde äta njutandes(!) Ska inte ta ut för mycket i förskott, men Mallorca känns så mycket mer lockande idag, och det gör mig lycklig i hjärtat :)

Sent aprilskämt?

I mitten av vecka 11 och illamåendet har börjat ge med sig. Dessvärre verkar magen ta längre tid på sig att förstå att den smått heliga vecka 12 snart infinner sig - veckan då graviditeten ska bli en fröjd. Nåväl, jag inser att den omtalade fröjden kan komma att lysa med sin frånvaro ett tag till. Jag önskar bara lite mindre trötthet, lite mer ruljans i tarmarna och lite mer aptit. Detta för att semesterresan ska bli vad jag önskat och tänkt. Men men, det är ju trots allt en vecka kvar till avfärd. Ännu kan mycket hända. Alla tummar hålls.

Har förresten berättat den goda nyheten för familjen nu. Glada miner från alla håll. Konstigt nog gjorde förstärkte detta känslan av overklighet, känslan av att jag bara hittat på allt och att jag nu dragit in släkt och vänner i mitt lilla aprilskämt. Men preg-testet ligger kvar i sin kartong och vittnar om att jag har fel. Det är på riktigt. Ett liv i mig.

Love story

Tror jag blivit vattenmissbrukare. Jag formligen häller i mig litervis varje dag, och högerhanden verkar ha formats efter vattenflaskan som är med mig överallt. Tror vår historia började i samband med första förstoppningen. Sen har det varit en never ending love story. När all annan dryck är förbjuden (mjölk=för hårt för magen, juice=för starkt för magen, läsk=för mycket kolsyra för magen, kaffe och te=för mycket koffein för kroppen) så har jag funnit min äkta stora kärlek. Det är jag och Mr H2O. Åtminstone sisådär sju månader till ;)


Update

  •  9 av 40 graviditetsveckor avklarade
  • 215 dagar till beräknad förlossning
  • Hittills ingen viktuppgång - snarare minus två kilo på vågen
  • Relativt friska mornar och förmiddagar, tunga eftermiddagar och kvällar
  • Två veckor kvar till vi kan berätta för de närmaste.

Med lite socker i botten...

I ett försök att undgå den fruktansvärda smaken av den tidigare omnämnda mirakelblandningen gjorde jag idag en smoothie. Resultatet av ca 4 dl mellanfil, 1 dl frusna hallon, 4 msk mirakelblandning och 4 färska jordgubbar ser du nedan. Lyckat, och faktiskt riktigt gott. Tänk vad lite omsorgsfull förpackning kan göra. Och lite socker. Även om det här bara handlar om naturligt fruktsocker. Yummie!


RSS 2.0